Arctica

Arctica-sarja sai innoituksensa ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten dramaattisesti se vaikuttaa nimenomaan arktisiin alueisiin. Menetämme ainutlaatuiset ja herkät arktiset alueet, jos nykymeno ei muutu. Samaan aikaan teokset ovat toiveikkaita ja niiden horisontit luovat uskoa tulevaan. Uskon ja toivon, että ihminen haluaa sittenkin pelastaa maapallon tuholta.


Pääosin Arctica-maalaukset on maalattu sellakkamusteella, mutta ne ovat kaikki sekatekniikkaa hyödyntäviä; erilaisia musteita, tussikyniä ja valkokyniä.

Korostan tussilla mustelmaalauksen värieroja ja värien rajoja. Se edustaa minulle sitä, että vaikka maailmamme on täynnä maiden rajoja, ilmastonmuutos ei niistä välitä. Meidän tulis työskennellä yhteistyössä kohti yhteistä tulevaisuutta.

Moniosainen Arctica-installaatio on esillä Turussa Galleria Jäniksessä 28.1-24.2.2023. Installaatio luo taustan näyttelyssä arktisia elämänmuotoja, jossa maailma on jo kohdannut tuhon ja elämä jatkuu ilman ihmistä, sillä ihminen ei pysty enää elämään planeetallamme.

"Arctica-installaatio, 24 osaa, 2022, Sellakkamuste, tussi ja valkokynä, musta paspispahvi
"Arctica-installaatio, 24 osaa, 2022, Sellakkamuste, tussi ja valkokynä, musta paspispahvi